Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segítség a babahordozó varrásához

2010.07.06

1.lépés

Vágjuk ki a papíból a szabásmintát és tűzzük fel a kiválasztott anyagra. A varrásráhagyás után,kb. fél cm, vágjuk ki az alkatrészeket.Kép

 

 

 

 

2.lépés

Varrjuk meg a kötőket. A hosszabb oldalán félbehajtva, színével befelé végigvarrjuk a szélét, kifordítjuk (biztosítótűvel könnyű) és a két szélét letűzzük.

Kép Kép

Kép 

 

 

 

 

3.lépés

Vágjuk ki  a többi alkatrészhez a vliest (puha töltőanyag). Az anyagokat úgy tegyük egymásra, hogy utána könnyű legyen összevarrni, kifordítani és letűzni a szélét. Először  a vlies, rá színével felfelé az anyag, majd a fonákjával felfelé a harmadik darab. Mindhárom résznél ugyanez az eljárás.

Kép Kép

Kép  

 

 

 

4.lépés

Az elkészített alkatrészeket össze kell rakni a hátlapba. A jelökéseknek megfelelően a helyére illesztjük a darabokat. Először a vliest , utána színével felfelé az első anyagot, belehelyezzük az alkatrészeket (befelé, a végén már sok lesz) és utoljára a harmadik részt fonákjával felfelé. Gombostűvel körbetűzzük, hogy varrás közben ne mozduljanak el az alkatrészek. Az alja felhajtót hagyjuk ki, mert ott fogjuk az egészet kiforítani.

Kép

Kép 

 

 

 

 

Kép  Kép

 

 

 

 

 

5.lépés

Fordítsuk ki (nem olyan künnyű, lassan és kicsiket húzzunk mindíg rajta). Illesszük a helyére az alja felhajtót, tűzzük bele és varrjuk le. Ha ez kész, varrjuk körbe a szélét, kb fél cm szélesen. A  befejezésnél  patenttal is zárhatjuk, vagy fixen összevarrjuk. A lányom kérésére ez a darab fixre készült.

Kép Kép

 

 

 

 

Kép Kép

 

 

 

 

 

És itt látható a kész babahordozó, amit a lányom már használatba is vett.Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szuper

(Lukácsiné Soós Szilvi, 2010.07.15 12:52)

Bori fantasztikus ötleteid vannak, némelyik babaruhát én is elfogadnám felnőtt méretben. Jázmin lányomnak is nagyon tetszettek a szép ruhák.

 

 


Utolsó kép


FacebookArchívum

Naptár
<< Október / 2018 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 253739
Hónap: 1636
Nap: 61